Saks mavisi ve siyahın uyumuna hayranım. Yine bir gün yün dükkanlarında büyülenmiş gibi dolaşırken, yünlü ipler serisinin bu rengi gözüme takıldı. Tabii ki bundan ne yapabileceğim de resim olarak aklımda oluştu. Çok zevk alarak ördüm. Bitirdiğimde siyah dar, tayt pantolon, siyah çizme ve siyah boğazlı kazakla kombin yaptım. Mini bir elbise ile de çok güzel duracağına eminim. Çok emek verdim ama sonuç güzel oldu.
Hırkanın ön parçalarında ve kollarda basit saç örgüsü teknikleri kullandım. Kenar bandını geniş ördüm.( 3 sıra düz 3 sıra ters ) Kenar bandını yaka çevresince devam ettirdim.
Hırkanın arkası ve saç örgü örneklerinin kenarları çift pirinç örneğinden oluşuyor. (1 düz 1 ters iki sıra örülüyor. Üçüncü ve dördüncü sıralarda 1 ters 1 düz örülüyor)